Srijeda, 18 Septembra, 2024

Otkriven identitet napadača koji je ranio policajca u Beogradu

Beograd, 29. juna – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić otkrio je identitet muškarca koji je teško ranio samostrijelom pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) kod ambasade Izraela u Beogradu.

Dačić je otkrio da je riječ o 25-godišnjem Milošu Žujoviću, vjersko ime Salahudin, iz Mladenovca, prenosi Telegraf.rs.

– Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti – izjavio je Dačić.

Podsjetimo, u naselju Dedinje napadač je ispred Ambasade Izraela pucao iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti i pogodilo ga u vrat.

Pripadnik Žandarmerije M.J. (1990) je u samoodbrani uz oružje savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policajac je prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE