Srijeda, 25 Septembra, 2024

Sutra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, u poslijepodnevnim satima mogući lokalni pljuskovi uz grmljavinu

spot_imgspot_img

Jutarnja temperatura zraka većinom između 18 i 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stupnjeva…
SARAJEVO, 21. juna – Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 21 stupanj, Sarajevo 33, Bugojno i Sanski Most 34, Drvar, Gradačac, Neum i Tuzla 35, Mostar 38 stupnjeva. Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 27 stupnjeva

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 18 i 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stupnjeva.

Stanje na putevima

Prema prikupljenim podacima, danas se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz pojačanu frekvenciju vozila. Zbog visokih temperatura, apelujemo na vozače da tokom dužih putovanja prave češće pauze i unose u organizam dovoljne količine vode. Budite maksimalno oprezni i skoncentrisani na vožnju. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Danas do 17 sati izvode se radovi u Podorašcu (M-17 Hadžići-Konjic), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE