Petak, 11 Oktobra, 2024

Sramota! U blizini džamije u Cazinu pobacani ostaci kurbana (FOTO)

U blizini džamije na Brezovoj Kosi u Cazinu došlo je do nepropisnog odlaganja životinjskih ostataka nakon klanja kurbana, što je izazvalo negodovanje među mještanima.
Prema izvještajima, koža životinja ostavljena je u garaži kod džamije, što predstavlja ozbiljan problem zbog mogućih zdravstvenih rizika i neugodnih mirisa. Ovaj čin je naišao na osudu lokalne zajednice koja je apelirala na odgovorne osobe da se pobrinu za pravilno zbrinjavanje ostataka kurbana.

Nepropisno odlaganje životinjskih ostataka može dovesti do raznih zdravstvenih problema, a također narušava izgled i higijenu okoline. Mještani pozivaju na odgovorno ponašanje i korištenje službenih kanala ili ovlaštenih službi za zbrinjavanje ostataka životinja, kako bi se izbjegli dalji problemi i očuvala čistoća i zdravlje zajednice.

Nadležne službe se mole da poduzmu korake kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti, te da se odgovorni za ovaj čin adekvatno sankcioniraju.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE