Srijeda, 18 Septembra, 2024

Hajradinović i Tabaković hvale atmosferu među Zmajevima: U reprezentaciji se ego mora ostaviti po strani

Bh. nogometni reprezentativaci Haris Hajradinović i Haris Tabaković najavili su predstojeće utakmice protiv Engleske i Italije.

IZVORklix.ba

Hajradinović je nakon sjajne sezone u Kasimpaši na okupljanje Zmajeva stigao pun elana i nada se da će novi stručni štab uspjeti preokrenuti situaciju u našu korist.

“Svi momci rade punom parom i maksimalno se spremamo za Englesku, a poslije i Italiju. Odlična je atmosfera, stručni štab radi najozbiljnije što može. Protiv Ukrajine smo pokazali da možemo igrati i protiv najkvalitetnijih selekcija, a tome se nadamo i protiv Engleza i Italijana. Tu je dosta novih momaka i ne sumnjam da ćemo dati maksimum”, kazao je Hajradinović.

Haris Hajradinović (Foto: I. L./Klix.ba)

Haris Tabaković je sezonu okončao kao najbolji strijelac 2. Bundeslige sa 22 postignuta pogotka i nogometaš Herhe očekuje više prostora za igru u nacionalnom dresu.

“Očekivanja su pozitivna, jer se dosta toga promijenilo. Dobra je atmosfera i treninzi su intezivni, što ja volim. Konkurencija je jaka, ali u reprezentaciji se ego mora ostaviti po strani, jer se igra za ekipu. Nadam se da ću igrati, vidi se da stručni štab ima neki plan od prvog treninga”, rekao je napadač Herthe.

Tabaković je poručio da mu je svejedno da li igra u formaciji s još jednim napadačem ili krilima, te da mu je jedino važno da dobija upotrebljive lopte u kaznenom prostoru.

Podsjetimo, Zmajevi će u junu odigrati dvije prijateljske utakmice i to obje na gostujućem terenu.

Prvo ćemo 3. juna gostovati u Newcastleu kod Engleske dok ćemo šest dana kasnije gostovati u Empoliju protiv Italije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE