Petak, 11 Oktobra, 2024

Otkrivaju se detalji: Šest zemalja željelo odustati od Eurosonga uoči finala

Mnogi takmičari suočili su se s pritiskom da bojkotuju događaj u znak solidarnosti s Palestinom.

IZVORavaz.ba

Predstavnici šest zemalja na ovogodišnjem Eurosongu htjelo je odustati samo 25 minuta prije početka finala.

Ovogodišnje izdanje Eurosonga donijelo je niz skandala i protesta, budući da je EBU odobrio takmičenje Izraelu. Kako prenose norveške novine VG, mnogi predstavnici suočili su se s pritiskom da bojkotuju događaj u znak solidarnosti s Palestinom.

Razni mediji izvijestili su da je EBU “za dlaku” izbjegao povlačenje brojnih zemalja u zadnjem trenutku. Tako se kao zemlje koje su željele odustati od takmičenja u finalu navode Irska, Portugal, Norveška, Velika Britanija, Grčka te Švicarska, koja je na kraju i pobijedila.

Da su ove zemlje odustale, to bi rezultiralo time da se samo 19 zemalja takmiči u finalu, a producentima bi ostalo gotovo 20 minuta sadržaja za popunu programa u posljednjem trenutku. Nejasno je o čemu se pregovaralo i zašto je šest zemalja na kraju ipak pristalo učestvovati.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE