Petak, 11 Oktobra, 2024

Ko će ići za načelnika Velike Kladuše: Osam stranaka treba izaći s jednim kandidatom, šta će uraditi Abdić(i)

Osam stranaka koje su potpisale platformu “Zajedno za Veliku Kladušu” u četvrtak će održati završni sastanak nakon kojeg bi trebali u javnost izaći sa zajedničkim kandidatom za načelnika Velike Kladuše na predstojećim Lokalnim izborima u BiH, zakazanim za 6. oktobar.
Radi se o strankama SDA, Naša stranka, NiP, SDP, NES, DF, te Nezavisni blok i DNZ.
– U četvrtak ćemo imati međustranački sastanak i usaglašavati imena. Dva su u opciji i na tom sastanku trebamo doći do zajedničkog kandidata. Ako neka stranka “iskoči” iz projekta, ostat će sama naspram ove koalicije – rekao je kazao je Asim Veladžić, predsjedavajući Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Velike Kladuše.

Laburistička stranka Fikreta Abdića, aktuelnog načenika Velike Kladuše i osuđenika za ratne zločine, također još nije izašla sa kandidatom.
Prema kuloarskim pričama, moguće je da Laburisti imaju tri imena u opciji, i to jednu ili drugu Abdićevu kćer (Elviru Abdić Jelenović ili Edinu Abdić Pleho), ili čak i njegovu unuku, dok se Fikret Abdić ne bi mogao kandidovati upravo zbog presude za ratni zločin, a u skladu sa izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt.
– To su dezinformacije – odgovorio je na ove “priče” Amir Đogić, generalni sekretar Laburističke stranke i predsjedavajući Kluba vijećnika ove stranke u Velikoj Kladuši.
O tome ko će biti kandidat il ieventualno kakve opcije razmatraju zasad nije ništa konkretno kazao.
– Laburistička stranka je predala registraciju za učešće na izborima, imat ćemo prijedlog lista za načelnika Velike Kladuše i za općinska vijeća Velika Kladuša i Cazin. U narednom periodu, od 22. juna do 8. jula, teku rokovi za predaju lista kandidata. Znat ćete na vrijeme ko će to biti – rekao je Đogić.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE