16 C
Bihać
Četvrtak, 6 Oktobra, 2022

-9°C u Cazinu: Zabilježena dva kršenja Naredbe o ograničenom kretanju, vika, galama, drsko ponašanje

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -9°C, dok vodostaj Mutnice iznosi 0,9 metara.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata, a sve u vezi remećenja javnog reda i mira. Tako je u Mutniku došlo do vike, galame, drskog ponašanja od strane tri lica, dok je Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati kršena dva puta u mjestu Ćuprija i Prošići.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 39 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

– dana 15.02.2021. godine:od 09:00 do 16:00 sati kupci sa trafopodručja Ćuprija Zanatski centar,

– dana 16.02.2021. godine od 09:00 do 13:00 sati kupci sa trafopodručja: Gečeti, Žegar, Klisa i Hairlahovića brdo te od 12:00 do 16:00 sati kupci sa trafopodručja: Japića brdo i Kolište,

– dana 17.02.2021. godine: od 09:00 do 16:00 sati kupci sa trafopodručja Klisa 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niske temperature upozoravamo na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosasnko Grahovo-Strmica ima snijega na kolovozu, a u jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se