51-godišnjakinja će roditi svoju unuku umjesto neplodne kćeri

Kad je to prvi put predložila kćeri, ona joj je rekla 'ti si luda'

Breana (29) i njen suprug Aron Lokvud (28) su godinama pokušavali postati roditelji. Par se vjenčao 2016. godine, a veza je odoljela svim izazovima. Breana je oduvijek znala da želi biti majka. Nadali su se putovanjima tokom prve godine braka prije nego što su osnuju porodicu. Ti su planovi stavljeni na čekanje kad se Breanin djed razbolio, jer je toliko željela da on upozna svog praunuka prije nego što umre.

U početku su pokušali dobiti bebu prirodnim putem, ali, nakon godinu dana bez uspjeha, odlučili su ugovoriti sastanak s dr. Brajanom Kaplanom na Klinici za plodnost u Ilinoisu. Tamo su s dr. Kaplanom započeli vitro oplodnju, prenosi Today.

Ali čak i nakon 476 injekcija, osam IVF transfera smrznutog embrija, dva pobačaja i izvanmaternične trudnoće, bili su slomljeni.

Nakon četiri godine nade, praćene bolom i razočaranjima, umalo su odustali od ideje da će imati vlastito dijete. Jedina preostala opcija bila je pronaći surogat, koji može koštati više od 100.000 američkih dolara.

– Fizički i psihički znala sam da ću progurati bilo šta, ali nema puno toga šta se može ako nemaš novac i mislim da me je to uplašilo – rekla je Breana.

I tada se javila nada, u obliku nesebičnog dara Breanine majke, koja je ponudila biti surogat svojoj kćeri i zetu. Džuli Loving je godinama bespomoćno gledao kako Breana i Aron neumorno pokušavaju započeti izgradnju porodice. Tada joj je palo na na pamet ‘ja im mogu biti surogat!’

Kao majka biste sve napravili da pomognete svom djetetu. Kad vidite da ga boli i pati, a znate da možete pomoći, to ćete i napraviti – ispričala je Džuli.

Kad je to prvi put predložila kćeri, ona joj je rekla ‘ti si luda’. No Džuli to nije prestajala nuditi. Konačno, kad se činilo da je par iscrpio sve mogućnosti, dogovorili su sastanak za Džuli kod doktora Kaplana.

– Ovo je vrlo neobična situacija – rekao je dr. Kaplan .

Roditi bi trebala 12. novembra 2020., a na svu sreću unatoč njezinim godinama dosadašnji tok trudnoće je u najboljem redu.

– Tako sam sretna što mogu pomoći svojoj kćeri i njenom suprugu da osnuju porodicu. To je zapravo sve što želim, da pomognem njima – objasnila je 51-godišnja trudnica.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe