5 savjeta za uklanjanje “dosadnih grudvica” sa vunenih predmeta

Vjerojatno smo svi imali uobičajene “nezgode” s odjećom, poput grudvica koje nastaju na vunenoj odjeći i stvaraju istrošeni dojam.

Sreća jer i za ovakve estetske probleme postoje brza rješenja.

1. Makaze
Najlakše ćete ih ukloniti makazama, ali morate biti oprezni kako pritom ne biste razrezali odjeću. Stavite džemper na ravnu površinu, zatim mucicu ulovite prstima i pažljivo je odrežite, piše zadovoljna.hr.

2. “Češalj” ili kamen za džempere
Ova dva proizvoda namijenjena uklanjanju ostataka vune možete kupiti u trgovinama ili na internetu.

3. Kamen za pete
Ako se brzo morate riješiti grudvica, a nemate pri ruci kamen za vunu ili češalj, upotrijebite kamen za pete. Njegova gruba tekstura odlična je ‘udica’ na koju će se zakačiti vlakna s mucica.

Nježnim pokretima prelazite preko odjeće koju želite očistiti, a mucice će se zbog teksture uhvatiti za grubi kamen. Brzo i jednostavno rješenje prilikom kojeg trebate imati na umu da morate biti pažljivi kako ne biste oštetili odjeću.

4. Britvica
Kako bi trik s britvicom bio učinkovit odjeću koju planirate ‘tretirati’ prvo okrenite naopačke i operite na odgovarajućoj temperaturi. Kada se odjeća osuši vratite je na pravu stranu i raširite. Rukom potom zategnite dio preko kojeg ćete prelaziti britvicom.

5. Spužva
Iako spužva i mekani džemper nisu pojmovi koje vežemo jedne uz druge, u ovom slučaju upravo bi spužva mogla dati novi sjaj. Lagano i na maloj udaljenosti s grubljom stranom spužve prelazite preko grudvica koje bi se trebale uhvatiti na grubu teksturu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe