30.01.2020.godine održat će se 47. sjednica GV Bihać u 09:00 sati u gradskoj vijećnici

Dnevnim redom gradski vijećnici raspravljati će o sljedećim tačkama:

1. a) Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju nekretnina radi izgradnje spomen-obilježja „Hasin vrh“ u korist Grada Bihaća b) Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju-ustanovljenjem služnosti u svrhu izgradnje podzemnog kablovskog dalekovoda KB 10(20)kV, dionica C 007-T-8060 („Orljani 3“), Grad Bihać u korist JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo, Podružnica „Elektrodistribucija“ Bihać

2. Prijedlog Odluke o finansiranju troškova prevoza učenika srednjih škola u Gradu Bihaću za 2020. godinu

3. Prijedlog Odluke o sufinansiranju Grada u obilježavanju značajnih datuma s Tekućeg granta za sufinansiranje Grada u obilježavanju značajnih datuma, utvrđenih u Budžetu Grada Bihaća za 2020. godinu

4. Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava za sufinansiranje manifestacija od značaja za Grad Bihać s Tekućeg granta sufinansiranje manifestacija od značaja za Grad Bihać, utvrđenih u Budžetu Grada za 2020. godinu.

5. Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje sporta s Tekućeg granta za sportske manifestacije, utvrđenih u Budžetu Grada Bihaća za 2020. godinu.

6. a) Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizovanju Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju i zadržavanju prava i obaveza Općinskog vijeća Općine Bihać (Osnivača) prema Javnoj ustanovi b) Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Pravila Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju Bihać c) Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o radu Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju Bihać.

7. Prijedlog Odluke o utrošku sredstava namjenjenih za poljoprivredu na području Grada Bihaća za 2020. godinu.

8. Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća za 2020. godinu.

9. Prijedlog Programa razvoja turizma za 2020. godinu.

10. Prijedlog Rješenja o imenovanju Gradskog pravobranioca u Gradskom pravobranilaštvu Bihać.

11. Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti Gradonačelniku Grada Bihaća za potpisivanje notarski obrađene isprave kojom se daje saglasnost JU za sport, odmor i rekreaciju Bihać za izgradnju pomoćnog igrališta na nekretninama u vlasništvu Grada Bihaća.

12. Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP „RTV Bihać“ d.o.o. broj 332-02/19 od 20.11.2019.godine za kratkoročno kreditno zaduženje – prekoračenje po transakcijskom računu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe