12 pohoda kroz cazinske prirodne ljepote

JU „Kulturni centar“ Cazin pokreće projekat turističkih pješačkih pohoda kroz prirodne ljepote grada Cazina. Riječ je o projektu koji će raditi u partnerstvu sa PD „Krajiški soko“ i PD „Krajina“, a koji će pomoći da se promoviraju turističke atrakcije, planinarske i pješačke staze, spomenici i priroda ovog kraja. Ujedno, cilj projekta je potaknuti sugrađane na aktivno kretanje i uključivanje u rekreativni sport.

Naziv projekta je „12 pohoda kroz cazinske prirodne ljepote“, što označava 12 pješačkih staza koje će u narednim danima biti definisane, označene i promovirane kao takve, a koje će se obići u pohodima u narednih 12 mjeseci.

Prva šetnja „Dolinom rijeke Une“ najavljena je već za nedjelju, 07.11.2021. godine. Polazna tačka je Stari grad Ostrožac, a vrijeme polaska 10:30 h.

Za više detalja o projektu, narednim „rutama“ i planiranim terminima šetnji, pratite stranice Kulturnog centra Cazin i Tour de Cazin, te portal Cazin.net, putem kojih ćete biti obavješteni o svim zanimljivim aktivnostima i detaljima.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe